Make the most out of your ingredients
title image

Kikkererwten ‘patties’ met gerookte zalm

Kikkererwten ‘patties’ met gerookte zalm

Empty the fridge - Kikkererwtenpatties met gerookte zalm

Mijn inspiratie van de dag:

Een restje gerookte zalm en een blik kikkererwten omtoveren tot heerlijke ‘patties’ met een fris slaatje

Empty the fridge - Kikkererwtenpatties met gerookte zalm

Kikkererwten 'patties' met gerookte zalm

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hapje
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een kom en meng met het ei en de melk tot een glad beslag.
  • Doe de kikkererwten in een kom en prak ze tot een bijna gladde massa. Er mogen nog wel wat brokjes in zitten.
  • Voeg de pijpajuin, koriander, gerookte zalm, chilivlokken, komijn, peper en zout en venkelzaad toe aan de kikkererwten en meng alles goed.
  • Warm 1 TL olijfolie in een antiaanbakpan. Doe telkens +/- 2 EL beslag in de pan en vorm een aantal kleine, dikke pannenkoekjes tot de pan vol ligt.
  • Tip: Als je meerdere 'patties' na elkaar bakt, kan je ze warm houden in een voorverwarmde oven.
  • Serveer met een fris slaatje met een yoghurtdressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating